30 september 2011

Husligheter


God morgon! Jag började min morgon med att förvälla den sista stekpannan med trattkantareller som jag rensade igår. Fint att lagra höst i frysen. Jag har dock inte plockat dom själv utan fick en hel korg full av min svåger, det tackar jag för!När jag lagade mat var jag så där huslig som bara min mamma brukar vara, ni vet slänger ihop lite matbröd & tusen andra saker som ändå går så fort. Det blev en limpa, smakade kanon & smidig att baka då det är ett bikarbonatbröd så den behöver inte jäsa.Allt detta gjorde jag med köksfönstret på vid gavel & njöt av de vackra färgerna som börjar skifta i träden. Om man bortser från färgerna kändes gårdagen mer som än sommardag än början på hösten.

Turkiet


För några veckor sedan åkte jag & min mor hit...


till Turkiet för att bada, sola & umgås.


Vi strosade runt i vackra miljöer...


 & jag målade naglarna rosa.


Vi åt massor av god mat...


& blev bjudna på turisk te.


Nektarinerna var gigantiska...


& utsikten fantastisk (på dom flesta ställen).

Mer bilder kommer...

22 september 2011

MedicinNär huvudet dunkar & kroppen inte känns så där pigg som man önskar att den alltid skulle vara så är choklad den allra bästa medicinen. Idag blev det varm choklad ihopkokad på spisen med äkta kakao & lite socker i. 


Nu ska jag mysa ner mig i soffan framför Robinson & drömma mig tillbaka till Palawan. Vi tillbringade någon vecka där när vi reste runt i  Filippinerna för några månader sedan & jag lovar naturen är ännu mäktigare i verkligheten än vad tvrutan förmedlar. Kristallklara vatten, långa vita öde sandstränder, blå himmel, stupande berg... låter det inte underbart? Jag lovar det var helt underbart.

Det är okej att kännaSevärt, tänkvärt & viktigt. 

21 september 2011

Nuet

Idag började jag dagen med en powerwalk i regnet, för en vecka befann jag mig på sydligare breddgrader med brunbrända ben, ni ska få se lite mer bilder så småningom. Måste ändå säga att jag inte vill tillbaka, det var hur skönt & härligt som helst men just nu är jag nöjd med att vara tillbaka hemma hos maken & vardagen. Det gäller att ta tillvara på nuet även en regning dag som denna. Kram på er!

9 september 2011

AdresstagBikini - check, sunglasses - check, adresstag - check!


Allt är packat & klart & jag har fixat sysselsättningen för kommande veckan, en hel hög med härliga magasin. Om någon timma hoppar jag först på bussen & ikväll lyfter vi, jag & mor min. Jag hör till dom som tycker om att sätta sig på en buss veta att här kommer jag sitta flera timmar, perfekt tillfälle att slappna av, läsa & ringa dom där samtalen man vill men aldrig kommer sig för. Adresstagen längst ner till höger på bilden fyndade jag på en loppis i somras, gammalt slitet läder som bara blir finare med åren. Det var kärlek vid första ögonkastet.


Ha nu en trevlig vecka här hemma, solglasögonen gör sig ju alldeles ypperligt idag även här i Sverige. Blå himmel, sval & friskt luft, Sverige är ett fantastiskt land.

7 september 2011

New born


När vi ändå är inne på presenter slänger jag in denna bild på ett paket som lilla B fick idag när jag för första gången fick träffa detta lilla underverk. Tack för en mysig dag M & B, nu kryper jag ner i sängen & imorgon väntar sista arbetsdagen sen är det semester...

Paket


Det är alltid kul att få paket, speciellt när det är sådana här paktet. Tack syster!

5 september 2011

Tid, ork & lust

Det är inte alltid lätt att koppla ihop alla trådar...
Ibland kommer jag in i perioder när jag inte hinner med, orkar eller känner inspiration till saker jag egentligen skulle vilja göra bara inte just nu. Hänger ni med på resonemanget, det jag ville säga är att lite så är det i mitt liv just nu därav frånvaron. Bästa botet? Gör ingenting så kommer lusten, orken & inspirationen tillbaka så småningom. 

2 september 2011

The cross


Everyone needs compassion
A love that's never failing
Let mercy fall on me 
Everyone needs forgiveness
The kindness of a Savior
The hope of nations

Savior
He can move the mountains
My GOD is mighty to save
Forever
Author of Salvation
He rose & conquered the grave
JESUS conquered the grave

So take me as You find me
All my fears & failures
Fill my life again

I give my life to follow
Everything I belive in
Now I surrender

My GOD is mighty to save